Σαλάτα με ψαρονέφρι, πίτες και Λευκό Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι και Μουστάρδα της Cretan Nectar

 30 λεπτά  4 μερίδες
Cretan Nectar
Συνταγή απο:
Patsis Vasilis

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

  • πράσινη σαλάτα της επιλογής σας (σπανάκι, ρόκα, λάχανο)
  • 1 ψαρονέφρι περίπου 500 γρ.
  • 1 κουταλιά μίγμα ξηρών καρπών (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 3 πίτες της αρεσκείας σας
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας:

  • ½ φλ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Βαλσαμικό ξίδι με Μέλι και Μουστάρδα της Cretan Nectar
  • 1 κουταλάκι γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  1. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες δυο εκατοστών, το αλατίζουμε και το περνάμε από ένα σχαροτήγανο ή ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Το αφήνουμε στην άκρη και το κρατάμε ζεστό έως ότου φτιάξουμε τη σαλάτα.

 

Για τη σάλτσα:

  1. Σε ένα blender ή ένα shaker βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αναδεύουμε μέχρι να πάρουν μια ωραία ρευστή μορφή.
  2. Ψήνουμε τις πίτες σε καθαρό χωρίς ίχνος λιπαρής ουσίας τηγάνι για να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  3. Στη συνέχεια απλώνουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο μαζί με τα κομμάτια του χοιρινού φιλέτου, προσθέτουμε τις κομμένες πίτες, τους ξηρούς καρπούς και τέλος περιχύνουμε με την σάλτσα μας.