Κρητών Νέκταρ

Φιλοσοφία & Καινοτομίες

Μα σαν εδώσανε σ’ αυτούς όσα χρειάζονταν όλα, και νέκταρ και αμβροσία, αυτά που τρώνε μόνον οι θεοί, τότε στα στήθη τράνεψεν η ρωμαλέα ψυχή τους.

Ησίοδος, Ποιητής της Αρχαίας Ελλάδας, 7ος πχ αιώνας.

Η Cretan Nectar ιδρύθηκε το 2010 στα Χανιά της Κρήτης. Η ονομασία Κρητών Νέκταρ προέρχεται από τη μυθολογία, καθώς το νέκταρ αποτελούσε το ποτό των δώδεκα Ολύμπιων Θεών, που τους εξασφάλιζε αθανασία και δύναμη. Πρωταρχικό μας στόχο αποτελεί η παραγωγή αρτυμάτων με βάση το βαλσαμικό ξίδι, με απόλυτα φυσικές μεθόδους, αποφεύγοντας την χρήση πρόσθετων συντηρητικών και χρωστικών, προσφέροντας υγιεινά, παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα, που ικανοποιούν γευστικά ακόμα και τις πιο υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις. Οι Αρχές μας στηρίζονται στην υψηλή και αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, στις φυσικές αγνές πρώτες ύλες της Κρητικής Γης, καθώς και στον σεβασμό της παράδοσης και την υγιή εξέλιξη της.

Είναι γεγονός πως τα τυποποιημένα κρητικά προϊόντα διεκδικούν και κερδίζουν όλο και περισσότερο την θέση που τους αξίζει στο παγκόσμιο γαστρονομικό τραπέζι. Η Κρητών Νέκταρ με έντονη παρουσία στην Ελλάδα και με δυναμικό ξεκίνημα στο εξωτερικό συστήνει  το Κρητικό διατροφικό πρότυπο και την Μεσογειακή διατροφή στο ευρύτερο κοινό, σεβόμενη τη μακρά διατροφική παράδοση και τις διατροφικές ιδιαιτερότητες της Κρήτης. Αξιοποιώντας τις εξαιρετικά αγνές πρώτες ύλες που παράγονται στο νησί, δημιουργεί φυσικά εύγεστα προϊόντα, που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη και αυθεντική γεύση τους.

Η ομάδα της Κρητών Νέκταρ βασίζεται σε καινοτόμες ιδέες, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνογνωσία, που επιτάσσουν τα διεθνή συστήματα διασφάλισης ποιότητας και διαθέτει Κρητικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών σε καταναλωτές, που επιζητούν ποιοτικά και φυσικά προϊόντα φτιαγμένα με πάθος, έμπνευση και μεράκι.

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο Ακρωτήρι Χανίων Κρήτης. Πρόκειται για μια μονάδα με εγκαταστάσεις 700 τ.μ., με τρεις γραμμές παραγωγής, ενώ η παραγωγική διαδικασία είναι πιστοποιημένη με το διεθνές πρότυπο ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005 (HACCP), το πρότυπο διασφάλισης και διαχείρισης τροφίμων IFS, καθώς και τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Από το 2011 η Cretan Nectar μπήκε σε νέα τροχιά, αλλάζοντας το εταιρικό της σχήμα με τη προσθήκη νέων ανθρώπων στη σύνθεση της. Κατάφερε να αναπροσαρμόσει τη σειρά των προϊόντων της, ανανεώνοντας την εμφάνιση και τη συσκευασία τους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή. Ταυτόχρονα, εκσυγχρονίζοντας τον εξοπλισμό της, διασφάλισε τη διατήρηση της  φυσικότητας των προϊόντων της, με ασφαλέστερο και αποδοτικότερο τρόπο.

Κερδίζει καθημερινά έδαφος και στις εξαγωγές.

Τα τελευταία χρόνια, τα προϊόντα Cretan Nectar είναι διαθέσιμα σε πολλά ελληνικά καταστήματα και σε αλυσίδες super market, ενώ παράλληλα εξάγονται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, στις Η.Π.Α. και στον Καναδά. Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται οι πρώτες εξαγωγές και σε χώρες της Ασίας.