Κατσικάκι με σιουφιχτά και Βαλσαμική Κρέμα με φρέσκο Πορτοκάλι Cretan Nectar

 40 λεπτά  4 μερίδες
Cretan Nectar
Συνταγή απο:
Patsis Vasilis

Συστατικά

  • 1 kg κατσικάκι ή αρνάκι κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 50-70γρ. κρέμα Βαλσαμικού με φρέσκο Πορτοκάλι της Cretan Nectar
  • 100γρ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα  σκόρδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 ποτήρι κρητικό μαρουβά ή μπρούσκο
  • 1 μικρό κομμάτι κανέλα
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο νερό ή ζωμό κότας
  • 500γρ. σιουφιχτά μακαρόνια ή στριφτά

Βήματα

  1. Ροδίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια αφήνοντας τα λίγα λεπτά έως ότου γίνουν διάφανα.
  2. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά κατά το ήμισυ.
  4. Βάζουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε  λίγο νερό ή ζωμό μέχρι να μισοσκεπάσει το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα μας.
  5. Μόλις σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε 50 – 70 γρ. Βαλσαμική Κρέμα με Πορτοκάλι Cretan Nectar και ανακατεύουμε ελαφρώς με σκοπό να δώσει την γεύση της και τα αρώματα της σε όλο το φαγητό.
  6. Σερβίρουμε με τα σιουφιχτά μακαρόνια και με τριμμένο κρητικό ξηρό ανθότυρο.